Ville kulturdepartementet finansiert snikfilming av flyktninger som kunstprosjekt?

Mitt spørsmål til Kulturdepratementet ved statsråd Trine Skei Grande er følgende – ville ditt departement finansiert følgende kunstprosjekt:

Jeg er kunstner.
Som en del andre kunstnere er jeg engasjert i politikk og samfunn, blandt annet i forhold til innvandring og integrering.
Mitt standpunkt her er mot masseinnvandring og manglende integrering.

Sett at jeg søkte støtte til et kunstprosjekt hvor jeg ville belyse mitt standpunkt her, slik en rekke andre kunstnere også belyser sitt standpunkt – men i mitt tilfelle mot masseinnvandring.

Sett at jeg var så hinsides moralsk degenerert at jeg ønsket å gjøre dette i form av et såkalt kunstprosjekt hvor jeg valgte å snikfilme en rekke innvandrere her hvor jeg bor, i deres private hjem. Fks den syriske skredderen, hans kone og barn, den iranske frisøren og hans familie, blomsterbudet, flyttemannen, medlemmer av det lokale kystlaget og en rekke andre innvandrere.
For så å bruke filmene som bakteppe i en offentlig forestilling hvor jeg hang ut disse med fullt navn og adresse og gav dem skylden for kriminalitet og islamisering av landet.
Og slik legitimerte angrep på dem og deres familier – for dem som var voldelige og syke nok til å ønske å utføre slike angrep.

Sett at jeg ønsket å velge meg ut en gruppe jødiske norske statsborgere, og utsette dem for det samme. Og fra scenen utrope dem som forrædere og skyldige i alt fra krigsnederlag til økonomiske nedgangstider?

Ville ditt departement finansiert et slikt prosjekt?

Selvsagt ikke.

Så hvorfor finansieres allerede et slikt prosjekt av kulturdepartementet?

 

 

– Dette er farlig

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg