Slik lyver media

Om medias manglende troverdighet

“Det er HVA som presenteres og hva som IKKE presenteres, som er problemet.”

” – oppfatningen av media som en del av en elite hvor medias fremste oppgave er å skjule og dekke over elitens svik og fiasko, og legge skylden over på folk flest istedet.”

 

Min forhenværende fan, Anders Giæver, skriver i VG om mediekanaler som debatterer bl.a. såkalt mainstream medias manglende troverdighet.

De nye mediekanalene bl.a. resett, document, rights – øker voldsomt og de leverer en annen vinkling på virkeligheten enn det Giæver og hans mediekamerater har hatt enerett på å presentere for oss inntil nylig.

Jeg forstår at de tar opp kampen.

Disse kanalenes og deres publikums dom over mainstream media som løgnaktige, har Giæver i sin sak ingen tiltro til.

Hadde vi sett etter hadde vi sett at mediene er gode på etterrettelighet og sannferdige nyheter, forteller han. Usanne saker vil bli avslørt.

Men Giæver forstår ikke , i likhet med sine kollegaer i faktisk.no, at det er ikke det som er problemet – sannhetsgehalten i det som presenteres.
Det er HVA som presenteres og hva som IKKE presenteres, som er problemet.

Spesiellt når rights og resett kan vise deg sakene du ikke får se i dagsavisene og nrk.

Det er når mainstream media er mer interessert i å utbre seg om det gruoppvekkende i en aldrende hvit manns puppekommentarer, og samtidig diskret forbigår saken der en tenåringsjente blir først voldtatt og deretter bundet, helt bensin over og brent levende – ikke av Davy Wathne – men av en sårbar, eksotisk og fremmedkulturell ung mann, at det brer seg en oppfatning av media som lite troverdig.

Hvorfor får vi ikke lese denne saken i “avisen”!? Hvorfor vil de ikke at vi skal vite dette? tenker folk da.

Det er her oppfatningen av medias løgnaktighet og manipulering oppstår.

For de lyver kanskje ikke i det de snakker om.
Men deres løgnaktighet finner vi i det de ikke snakker om.

Når mainstream media er lite villige til å la oss få se nettopp de sakene som viser at elitens prestisjeprosjekt –
det liksom-flerkulturelle samfunnet – har raknet totalt i en orgie av voldtekter og jødehat, og heller retter fokus inn mot menigmanns “garderobeprat”, forsegles oppfatningen av media som en del av en elite hvor medias fremste oppgave er å skjule og dekke over elitens svik og fiasko, og legge skylden over på folk flest istedet.

Det er dette Giæver og hans mediekamerater ikke forstår.

 

Det kan gå litt tid før din kommentar blir synlig. Vær snill og hold en grei tone. Diskuter sak og ikke person, er du snill.

Her er link til Giævers sak: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/gP7lXa/den-sinnssyke-fasen

23 kommentarer
  1. Svært velskrevet innlegg! Og du setter fingeren på en av de viktige tingene som de tradisjonelle mediene gjør, som er nettopp det å kun rapportere om det som de ønsker at befolkningen skal få vite om. Saker kan være brennaktuelle og svært relevante for dagens nyhetsbilde, men hvis de ikke bidrar til å bygge opp under de tradisjonelle medienes agenda er sjansene store for at sakene blir fortiet.

  2. Karl:Takk. Det er nok derfor media oppfattes som upålitelige og “elitens medløpere”! Den rollen vil de nok ha – frem til de våger å vedkjenne seg medaljens – det såkalt flerkulturelle samfunnets – bakside! 🙂

  3. Takk, kjære gudinne – for at de lyser opp verden med motstand mot de marsjerende sauer. Takk for at de våger å ta opp både pensel og sverd – med å trykke innertier av bilde meainstream media ikke våger eller vil ta til seg.
   Takket være Resett, Document og HRS, er det plutselig blitt langt mer vanskelig å være høvding til det tilgjorte land. Takket være slike vågale sterke som deg – har det blitt langt mer vanskelig å bedrive propaganda, hvor det kun vises fra en side.
   Trodde man ønsket en helhetlig, med følelser og tanker fra begge sider av en sak? Det er såvisst ikke slik. Det er en fastsatt fasit tilhørende de store aviser og TV kanaler, hvor de alle har enes om å tilsidesette alt og alle andre.
   Problemet oppstår når faktisk faktum siver til overflaten. Når det viser seg at løgner eller historier som MSM ikke har delt – siver opp til overflaten. Strømmen blir stadig sterkere og sterkere – hvor de engang så mektige maktsyke drukner i egen propaganda og villfarelse.
   Den nye olja? Den ble til langt mer oljesøl. Den fantastiske verden – med barn av regnbuen, ble til stadig gnisninger og økende gapende grav. Der hvor de store taler snakket hjertevarmt om felles ferd, er det langt mer “de og oss” …
   Det ble altså ikke slik at rosa drømmer ble til virkelighet. Like fult lates det til at føleri skal trumfe faktum. Like fult lates det til i all offentlighet at Norge og nordmenn aldri har hatt det tryggere eller bedre.
   Gapet øker – og det minsker såvisst ikke grunnet MSM sin fortsatt trang til å fortrenge det som nå før eller siden ALLTID vil klare å karre seg til overflaten.
   Mainstream media har skuslet bort all troverdighet. Journalister som engang var gravende og søkende etter rettferdighet? De graver og graver mer og mer sin egen grav.
   Mange bekker små gjør en stor å … velkommen, velkommen.

  4. Takk, du treffer spikeren på hodet. MSM er mikrofonstativer for feminister som krever at vi skal importere mer kvinneundertrykkende og kvinnefiendtlig kultur til Norge. Hvor er disse kvinnenenes logikk?

  5. Du har 100 % rett.
   Mainstream Media har gravd seg ned i en politisk korrekt hengemyr – i en sump der streng konsensus råder og der små og uviktige saker blåses ut av sine proporsjoner.
   Kampanjen mot den dyktige Wathne – der den ene anonyme jenta etter den andre fikk taletid og presset ham ut fordi “de følte ubehag”. Han er en etnisk eldre hvit mann – og følgelig legitim å hate.
   Og hele #meetoo kampanjen som er i ferd med å destabilisere hele den vestlige verden – mens bombene hagler og folk blir drept i andre deler av verden. De gråter og gråter fordi de føler seg forulempet – mens folk sulter ihjel noen timers flytur fra vår overflod. Og nåde den mann som ber disse kvinnene roe ned – de blir truet til taushet av VGs skribenter. Du er mann – du er gammel – betal din skatt med glede og hold kjeft!
   Og når skrev MSM en positiv omtale av USAs lovlig valgte president – i et land som de viser at de ikke begriper og bruker klipp og lim fra sine venner i amerikanske media.
   Folk er ikke dumme slik journalister åpenbart tror – de tenker sitt og derfor banes veien for Resett og nye media som tør der de andre tier (eller er tvunget til taushet.
   Det skal folk absolutt ikke gjøre – det er viktigere nå enn noen sinne.

  6. Riktig observert. Håper MSM leser dette. Det er 1) det mediene ikke skriver om, og 2) hvordan de skriver om saker (vinklingen/holdningen) som er kritikkverdig, sett fra lesernes side. Merkelig at de ikke ser det.
   NRK er desidert verst. De har en egen agenda. Den går i korthet ut på å beskytte muslimer, som en minoritetsgruppe i samfunnet. De har også en agenda som går ut på at det i alle programmer der flere personer er med, skal være minst en farvet eller fremmedkulturell innvandrer; et slags alibi for det nye Norge. Denne agendaen deler NRK med alle andre TV-kanaler.

  7. Faktisk kritiserer du dagens MSM for det samme som vi kritiserte sovjetisk presse for under den kalde krigen: folk fikk kun kunnskap om det som var hensiktsmessig for makteliten.
   Man kan lure på hvorfor det i MSM er en total mangel på kritisk blikk på for eksempel globaliseringen eller Schengenavtalen: hva slags gevinster/ulemper har de gitt vanlige folk kontra eliten? Et annet eksempel er hvorfor det er nettopp Goldman Sachs, finanskapitalens fremste fyrtårn, som gjennom sin tidligere leder for Goldman Sachs International Peter Sutherland, har vært den tyngste advokaten for økt innvandring til Europa siden tidlig på 90-tallet? Hvilke interesser er det de egentlig representerer?
   Kan det være at MSM har lært at man ikke biter den hånden som mater en!

  8. Einar N. Eng: Takk for innsiktsfullt innspill. Jeg ser store likheter mellom dagns MSM og Sovjets Pravda … og ellers store likheter mellom vårt samfunn og det gamle Sovjetsamfunnet. Jeg besøkte Østblokklandene i årene før muren falt. Og – ja – vårt samfunn har begynnt å ligne! 🙂
   Ikke godt å si hva som er årsaken til MSM og venstresidens unnfallenhet!
   Men den er der! Slik mister de sin troverdighet! 🙂

  9. Freud: Takk for godt innspill.
   Mange ser det samme som deg. Den ensidige fokuseringen på muslimer som den eneste religiøse minioritet i Norge.
   Polakkene er faktisk Norges største innvandrergruppe med sine 97 000. Deretter følgser svensker,litauere og tyskerer … 🙂
   Den største minioritetsreligionen i Norge er faktisk katolissismen med sine 160 000 i katolske trosamfunn!
   Folk vet dette – og de fremstår bl.a. NRK som latterlige i sine forsøk på å “narre oss” til å tro at alle Norges 850 000 innvandrere er muslimer, kommer fra den såkalte tredje verden 😉
   Folk ler av NRKs nyheter og forsøk på å fremstille det norske samfunnet som en “muslimsk idyll” 😉
   Vi er ikke det. Vi er flerkulturelle 😉

  10. Zeta G: Takk for flott og kunnskapsrikt innspill!
   Ja – MSM i Norge dummer seg ut med sin kunnskapsløshet og heimføding-aktige holdning til internasjonal poltikk og internasjonale forhold!
   Når de attpåtil fyrer oppunder denne fjollete #metoo-kampanjen, som du nevner, så fremstår de som enda mindre troverdige.

  11. Hvilken nyhet / vinkling på resett eller rights.no er det som “burde” stått i MSM avisene? Ikke ett eks kommer frem i bloggen. Bare at MSN skriver “feil nyhetsaker” eller vinkler feil .
   Rights klarer ikke å overleve av egen inntekt engang. Så få lesere / annonsører har de. Må ha statstøtte.

  12. John: John: I dette innlegget var det ikke plass til å trekke frem hundreevis av saker som alternative medier kan skilte med iforhold til MSM.

   Jeg valgte å trekke frem den ene saken med den finske tenåringen – eller barnet – som hun ville blitt kalt i Norge – siden man i Norge er barn frem til fylte atten – som ble voldtatt av en afhgansk innvandrer og deretter ble helt bensin over og brent levende, som eneste ekspempel.
   For å belyse misforholdet mellom forbrytelsene som “hvite menn” blir stillt til ansvar for fks tafsing og kommentarer, og overgrepene fra innvandrere – som masssevoldtekt og drap som – disse ikke blir stillt til ansvar for i media.

   Når det gjelder statsstøtte er det mange som mottar dette. Norske MSM-medier mottar selv millioner i statstøtte og baserer mye av budsjettet sitt på dette. Likeså forlagsbransjen. Den største mottaker av statstøtte er jo faktisk selve inkarnasjonen av MSM – nemlig NRK. 😉
   Ha en super kveld og takk for din kommentar!

  13. En skarp og treffende kommentar.
   Et lite tillegg: NOEN ganger lyver mediene skikkelig. Ikke veldig ofte, heldigvis, men noen ganger.
   Det Gjæver og hans like da gjør, er å love bot & bedring hvis den kommer fra det store mediene – og blåser den opp som “det endelige bevis på hvor useriøse de alternative mediene er” hvis den kommer fra de små mediene.
   Vi er ikke dumme. Vi skjønner jo at også de alternative mediene ikke ser klart gjennom blodtåke og tråkker feil innimellom – i likhet med de store mediene.
   Men det ene er ikke noe mer “bevis for generell u seriøsitet” enn det andre.

  14. Flott innlegg! Jeg prøvde i går å finne en eneste artikkel på NRK om en kvinnelig rusmissbruker ble voldtatt av opptil 20 personer i Fittja i Sverige. En horriobel historie hvor ingen reagerer på tross av at hun er grovt misshandlet. Poltitiet eterforsker først saken ti måneder etterpå. Nylig kom meldingen om at gjerningsmennene er frikjent enda hun har sperm fra tre av gjerningsmennene i håret og på klær og at hun av legen som undersøkte henne sa at det var et av de groveste tilfeller på misshandling de har sett. Hun ble voldtatt alle veier i opp til flere timer i en trappeoppgang, mens folk gikk forbi. Gjengen filmet det hele og ingen vet hvor filmene er, noe som kanskje er enda værre. Hele historien er full av skandaler fra myndighetenes side og frifinnelsen er enda en voldtekt.
   I går reagerte jeg på at dette ikke får større oppmerksomhet, og søkte i NRK sine arkiver. Ikke et ord, og dette er ikke første gang jeg reagerer på at NRK ikke dekker viktige saker. Jeg hørte også mye på NRK alltid nyheter, men kanalen er fordummende har jeg funnet ut. Jeg trodde jeg fikk det meste, men ble stadig overrasket over hvor mye jeg går glipp av og hvordan de vinkler saker de dekker.
   Nettavisen har litt om det. https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/fittja-saken-politiet-anmeldt-til-justitieombudsmannen/3423400036.html

  15. Flott Karine! Dette er veldig bra! Keep up the good work – og så ser jeg fram til ytterligere gode blogger i 2018.
   Inntil da – riktig God Jul! Og så må vi prøve å glemme muslimer, religion, trakassering, “svenske tilstander” og ikke minst Trond Giske nå i jula! 🙂

  16. Bente Jørgensen: Takk, Bente! Jeg er nå utestengt fra Facebook pga innlegget hvor jeg hyller det norske flerkulturelle samfunnet og motstanden mot totalitære ideologier i Norge! …. 😉
   Blogger om dette i min julehilsen imorgen! 🙂
   God jul til deg og dine så lenge! 🙂

  17. hopeless: Takk for ditt innlegg!
   Det er slike saker som gjør at folk flest mister troen på såkalt MSM!
   Nå har MSM’s eget “bukken til havresekken” faktasajekkingsorgan faktisk.no funnet ut at kvinnen ikke ble voldtatt av 20 menn likevel.
   Fikk ikke lest saken – men om de har kommet fem til at det “bare” var nitten…. eller “bare” sju – så er slaget uansett tapt for MSM og venstre-eliten. Det er over.
   Det vi ser nå er de siste krampetrekningene!
   Ikke gi opp! 🙂

  18. Ståle: Nettopp! Vi er ikke dumme!!!
   NB Jeg er nå utestengt fra Facebook i 24 timer pga innlegget hvor jeg hyller flerkulturen og motstanden mot totalitære ideologier i Norge ….. ? Blogger om dette i min julehilsen imorgen!
   God jul så lenge! 🙂

  19. Når sant skal sies så er ikke msm særlig sannferdig når det kommer til hva de faktisk dekker. Det går på hva som vektlegges, hva som utelates. Hvilke formuleringer som benyttes, bildebruk etc. Alt dette er virkemidler som brukes/utelates etter hva man ønsker at mottakeren skal sitte igjen med som fakta

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg